Muutosagentti auttaa uudistumaan

Ihmiset ovat yrityksen tärkein voimavara ja luottamus saa työntekijät loistamaan. Muutoksen arkkitehti vauhdittaa matkaa menestykseen.

Tökkiikö tiedonkulku vai eikö kukaan kuuntele? Haittaako arkea ratkaisemattomat ongelmat? Jääkö kehittämistoimet kesken? Muutoksen arkkitehti voi auttaa.

Hän voi auttaa miten poistaa sujuvan työn esteitä arjessa ja keskittyä olennaiseen. Miten parantaa kannattavuutta, uudistua tai miten viedä kehittämistoimenpiteitä loppuun asti ja tehdä parantamisesta jatkuvaa.
Muutoksen arkkitehti Nina Lappalainen toimii sillanrakentajana ja auttaa muutoksessa yrityksen rinnalla. Kuva: Kaisa Sirén

Eräs palvelualan yritys otti yhteyttä Proinno Oy:n Nina Lappalaiseen.

Takana on nyt puolitoista vuotta yhteistyötä. Tulokset näkyvät yrityksen parantuneena työilmapiirinä, taloudellisena menestyksenä ja ajankäytön tehostumisena.

Lappalaisella on jo 29 vuoden kokemus yrittäjänä. Hän on toiminut hyvin erilaisten ja erikokoisten yritysten kanssa, yksin yrittäjistä kansainvälisiin konserneihin ja valtionhallinnon organisaatioihin.

Aloitus pienestä kehityskohteesta
Mitä esimerkkinämme oleva palvelualan yritys teki muuttaakseen kurssinsa menestykseksi?

- Huolellisen lähtötilanteen selvityksen jälkeen, aloitimme muutostyön sosiaalisen median haltuunotolla. Sen avulla ihmiset innostuivat. Aloitimme pienestä, todennäköisesti onnistuvasta kehityskohteesta.

- Loimme erilaisia tuen muotoja, rakensimme yhdessä luottamusta ja yhteisiä toimintatapoja.

- Näin saimme innostavan aloituksen. Ihmiset iloitsivat siitä, että saivat valtaa ja vastuuta osallistua arkeensa vaikuttavien ongelmien ratkaisemiseen, kertoo Lappalainen.

Perusasiat kuntoon
Yrityksessä laitettiin perusasioita kuntoon ja vakioitiin työtapoja. Vasta sitten voitiin kehittää prosesseja.
- Hyvät ideat jaetaan, niin kenenkään ei tarvitse painia samojen ongelmien kanssa, neuvoo Lappalainen.

- Muutostyössä on osattava antaa arvoa erilaisille näkemyksille ja auttaa ihmisiä loistamaan esittämällä hyviä kysymyksiä. Paras asiantuntemus löytyy työntekijöiltä itseltään. On osattava olla nöyrästi taustalla.

Osallista työntekijät
Useissa yrityksissä asiat ovat liikaa vain johtajan päässä.

- Kääntämällä johtamismalli toisin päin ja osallistamalla omat työntekijät kehittämiseen johtajalla vapautuu pääomaa liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvuun.

- On uskallettava luottaa siihen, että vaikka toinen ei tee juuri samalla tavalla kuin minä, niin hänellä voi syntyä yhtä hyviä tai jopa parempia tuloksia, toteaa Lappalainen.

Liiketoiminnan osaajia yhdessä
Yrittäjä motivoi myös itseään kehittämällä omaa osaamistaan. Nina Lappalainen näyttää esimerkkiä ja opiskelee Lapin yliopistossa johtamista. Työn alla on pro gradu -tutkielma strategisesta muutosprosessista.

Proinno Oy toimii yhteistyössä neljän muun yrittäjän kanssa Igloo Business Centerissä. Yhteisö tarjoaa kokonaisvaltaista liiketoiminnan kehittämistä. Jokaisella yrittäjällä on yli 20 vuoden kokemus johtotehtävistä.

- Aitoa yhdessä tekemistä saisi olla enemmänkin. Siihen tarpeeseen myös Business Igloo on perustettu. Tämä on erinomainen yhteisö, jolla on valtava osaamis- ja kokemuspohja sekä kattavat verkostot, kehuu Nina Lappalainen.


Business Igloo tarjoaa kokonaisvaltaista liiketoiminnan kehittämisosaamista. Antti Herajärvi (vas.), Juhani Huhtala, Esko Määttä, Nina Lappalainen ja Kimmo Wuotila. Kuva: Kaisa Sirén.

http://sponsoroitu.lapinkansa.fi/likiliike/muutosagentti-auttaa-uudistumaan
Edellinen <
> Seuraava
(Mikään ei ole niin kuin ennen )

Tehdäänkö yhdessä?

Ota yhteyttä, autamme sinua onnistumaan.

Email again: