Rakkaus, intohimo ja rohkeus

ZEF yrityksen tiivis työyhteisö auttaa ihmisiä päätöksenteossa rakkaudella, intohimolla ja rohkeudella. Heidän tavoitteensa on rakentaa demokratiaa koko maailmaan. Tässä ZEFin toimitusjohtaja Jaakko Alasaarelan esityksestä poimitut 7 teesiä parempaan johtamiseen.

Erilaisessa johtamisseminaarissa Great Place to Work on Wings, Oulussa tutustuimme Suomen parhaiden työpaikkojen johtamiskäytäntöihin ja yrityskulttuureihin. ZEF, 34 hengen tiivis työyhteisö auttaa ihmisiä päätöksenteossa rakkaudella, intohimolla ja rohkeudella, samalla he rakentavat demokratiaa koko maailmaan. Kipinää kuulijoihin ja tunteet pintaan sai ZEFin toimitusjohtaja Jaakko Alasaarela, jonka huikeasta tarinoinnista tässä parhaat poiminnot. 

7 teesiä johtamiseen 

1. Ydinarvot ja huippuunsa viritetty yrityskulttuuri

ZEFin arvot ja niihin pohjautuvat yhteiset toimintatavat ovat kaikkein tärkeintä. Kaikki toiminta on taitavasti rakennettu valittujen kolmen arvon ympärille: RAKKAUS, INTOHIMO ja ROHKEUS.

Arvoihin pohjautuvan yrityskulttuurin muotoutuminen on vaatinut aikaa kiteytyäkseen ja sitä vaalitaan yrityksen tärkeimpänä pääomana.

2. Löydä oikeat ihmiset ympärillesi

Jaakko kertoi kriittisimmän kasvun riskin piilevän rekrytoinnissa: ”Arianna Huffingtonin sanoin, jos ‘intelligent jerks’it päätyvät työkaveriksi”. Zefwarriors on heimo, jolla on huippu asenne ja osaaminen. Johtajan tärkeä tehtävä on kerätä ympärilleen lahjakkaita ihmisiä, joiden kanssa saavutetaan unelmat yhdessä. Katso itse millainen huipputiimi Zefwarriors on.

3. Kirkasta tavoitteet – tavoittele unelmia!

Kirkasta unelmasi ja ajattele isosti – kaikki on mahdollista! ZEFin kristallinkirkas unelma on mullistaa maailman päätöksenteko. ZEFin johtamiskulttuurissa on havaittavissa ehkä lean-johtamisen tunnusmerkkejä, jossa päivittäisjohtaminen, ihmisen kunnioittaminen, asiakasnäkökulma ja jatkuva kehittäminen yhdessä, ovat tärkeitä toimintaa ohjaavia draivereita.

ZEFillä vaalitaan unelmia ja kannustetaan tavoittelemaan työn ja oman elämän unelmia. Menestys saavutetaan rakkaudella, intohimolla ja tekemällä lujasti töitä. Myös Walt Disney uskoi samaan: ”Jos pystyt unelmoimaan, pystyt ne myös toteuttamaan.” Jokainen saavutettu unelma on lopulta kaiken työn arvoinen ja aina oppii jotain uutta.

4. Soturi huolehtii työkyvystään

ZEFin jokainen työntekijä urheilee vähintään viisi tuntia viikossa. Tutkitusti viisi tuntia viikossa pitää masennuksen loitolla ja fyysisen kunnon vireessä. ZEFin tiloissa on oma kuntosali, jossa työntekijät kuntoilevat juuri silloin kuin se parhaiten sopii. Myös muita soturin tarpeisiin sopivia liikuntamuotoja tuetaan monin eri tavoin. Urheilussakin soturin tulee nauttia siitä mitä tekee.

Toimitiloista löytyy eri tarpeita varten tiloja, myös nukkumiseen. Fyysisen ja psyykkisen kunnon ylläpitoa seurataan ja kannustetaan viikoittaisilla Fightclub-tapaamisilla. Zeffiläinen hyvinvoinnin perusvire näyttää perustuvan intohimoiseen ja positiiviseen asenteeseen, välittämiseen, jatkuvaan kehittymiseen ja rohkeaan unelmien toteuttamiseen.

5. Jatkuva itsensä kehittäminen – rohkeus muuttua

Rohkeus merkitsee rohkeutta haastaa jatkuvasti itseään kehittymään, oppimaan ja muuttumaan haasteiden, mahdollisuuksien ja jatkuvien pienten parannusten myötä. Jatkuva oppiminen tapahtuu esim. lukemalla ahkerasti, jopa pari tuntia päivässä, monipuolisesti erilaista kirjallisuutta sekä ennakoimalla, käyttäjätiedon hyödyntämisellä, kyseenalaistamalla, rohkealla kokeilevalla kehittämisellä, tekemällä yhdessä ja uskomalla ihmisiin!

6. Koskaan ei anneta periksi!

Maaginen luku on 3. Arvoja, tiimejä, tavoitteita, mittareita… on aina kolme. Jolloin strategian toteutus on saavutettavissa, kirkas ja selkeä ja kaikkien helposti ymmärrettävissä. Tiimit on nimetty arvojen mukaan: The Bravest Tech Team (tekniikka), The Most Loved Service Team (asiakaspalvelu) & The Most Passionate Sales Team (myynti).

Jokaisella tiimillä on selkeät arvopohjaiset tavoitteet ja keinot niiden saavuttamiseen. Tiimeillä on omat logot tiimipaidoissaan ja kaikkia tiimejä yhdistää mm. yhteinen soturisormus. Henkilöstö vastaa vastuualueensa kehittymisestä ja osallistuu oman alan ammattilaistapahtumiin.

Johtajan tehtävänä on auttaa parantamaan työntekijöiden suorituksia ja saavuttamaan unelmansa. Zefwarriors – taistelevat unelmiensa eteen. Ns. epäonnistumiset ovat vain oppimisprosesseja, joiden avulla löydetään tie unelmiin.

Toimistojen seinille on valikoitu 11 mentorin kuvaa, merkkihenkilöistä, jotka ovat jollain tavalla muuttaneet maailmaa. Ne muistuttavat siitä, että hekin ovat aloittaneet joskus pienestä, usein huonommista lähtökohdista kuin mitä meillä on koskaan ollut, hekin ovat onnistuneet. Unelmat on tehty toteutettavaksi! Yhdessä pystytään mihin tahansa!

7. Hyvä fiilis – avain menestykseen!

ZEF huokuu huolenpitoa ja välittämistä, jossa haastetaan kehittymään. He auttavat toisiaan löytämään oman tiensä ja unelmansa. Hyvä lisääntyy jakamalla! Lataa ZEFin laatima hyvän yrityskulttuurin johtamisopas ja nappaa parhaat vinkit yrityskulttuurin kehittämiseen.

Lue myös heidän uusin blogikirjoitus Innostunut henkilöstö on yrityksen paras käyntikortti.
****

Vierailusta ZEFillä oli haastavaa kirjoittaa. Jaakko työntekijöiden ympäröimänä kertoi yritystarinaa niin vahvalla intohimolla ja tunteella, ettei se jättänyt ketään koskettamatta. Vierailijoiden askeleetkin saivat aivan eri rytmin jatkaessamme matkaa eteenpäin.

Kaikesta näkee, tuntee ja havaitsee – täällä työtä tehdään täydestä sydämestä. Jäi tosi hyvä fiilis! Menisin tänne töihin.

Pisteet ***** menevät jälleen teesille 5: Jos ymmärtää uudistua, ei tarvitse pelastua.

Nina Lappalainen * @LappalainenNina

Kiitos Jaakko Alasaarela & zefwarriors yritystarinasta ja kipinän tartuttamisesta!
https://twitter.com/zefstories
http://zef.fi/fi/etusivu/

Kiitos Great Place to Work on Wings erilaisen johtamisseminaarin järjestämisestä!
http://www.greatplacetowork.fi/
https://twitter.com/GPTWSuomi


Edellinen <
> Seuraava
(Asiakaskokemus-pöhinästä kulttuurin muutokseen)

Tehdäänkö yhdessä?

Ota yhteyttä, autamme sinua onnistumaan.

Email again: