INNOLEAN® PIKASTARTTI: Tehokas yhteistyössä kohti sujuvampaa arkea Kick-off
Räätälöi sopiva kokonaisuus

Räätälöi työkalupakkisi – löydä oikeat palvelut

Tarjoamme monipuolisia kehityspalveluita yrityksille ja julkishallinnolle: tutkimukset, auditoinnit, kartoitukset sekä vaikuttavat puheenvuorot ja kehitystyöpajat. Lisäksi tarjoamme räätälöityä konsultointia, valmennusta ja käytännön toteutusta. Meiltä saat ainutlaatuisen palvelun: väliaikaisen kehitysjohtajan (interim), jonka avulla saat aikaan tuloksia tehokkaasti ja täsmällisesti - juuri siinä, missä niitä tarvitaan. Ota yhteyttä! Räätälöidään palvelu tarpeesi mukaan. Saat tarjouksen nopeasti.

Autamme teitä saavuttamaan kestävää uudistumista, tekemään työnteostanne sujuvampaa, johtamisestanne tehokkaampaa, henkilöstöstänne onnellisempaa ja asiakaskokemuksestanne vertaansa vailla.

Proinno tarjoaa laajan valikoiman 100% räätälöityjä palveluita, jotka auttavat sinua saavuttamaan liiketoimintasi tavoitteet ja edistämään organisaatiosi kestävää uudistumista.

Olemme kehittäneet ainutlaatuiset INNOLEAN® ja INNOSERVE® -menetelmät, jotka yhdistävät modernin johtamisen, Lean-ajattelun, asiakastalouden ja systeemiajattelun periaatteet sekä asiakaskeskeisyyden parhaat käytännöt. Käytämme tehokkaita menetelmiä ja työkaluja, joiden avulla saatte aikaan kestäviä muutoksia.

Autamme teitä saavuttamaan tavoitteenne

Proinno on luotettava kumppani, joka auttaa sinua saavuttamaan liiketoimintasi tavoitteet. Meillä on kokemusta satojen kehitystyöpajojen järjestämisestä tuhansille osallistujille eri toimialoilla ympäri Suomea. Suurin yksittäinen työpaja käsitti 200 henkilöä. Proinnolla on yli 30 vuoden kokemus kehittämistyöstä.

94% asiakkaistamme suosittelee palveluitamme

Jokainen organisaatio on ainutlaatuinen, ja siksi räätälöimme palvelumme tarjoamaan todellista arvoa juuri teille. Ota yhteyttä ja keskustellaan siitä, miten voimme auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!


 • Inspiroivia ja kohdennettuja keynote-puheenvuoroja, jotka inspiroivat, haastavat ajattelua ja herättävät kuulijat ajattelemaan uudella tavalla.
 • Syvällisiä asiantuntijaluentoja, jotka pureutuvat nykypäivän haasteisiin ja tulevaisuuden mahdollisuuksiin.
 • Käytännönläheisiä vinkkejä, jotka on suunniteltu tehostamaan päivittäistä työskentelyä ja parantamaan tiimien suorituskykyä.
 • Jokainen esitys räätälöity vastaamaan juuri teidän organisaationne tarpeita ja tavoitteita sekä viestimään tärkeimmät viestisi tehokkaasti.


 • Räätälöityjä valmennusohjelmia, jotka on kohdennettu tukemaan organisaationne strategisia tavoitteita ja tarjoamaan kestäviä hyötyjä kilpailuedun saavuttamiseksi.
 • Interaktiivisia ja kohdennettuja valmennuksia, jotka on suunniteltu vahvistamaan taitoja, jotka ovat kriittisiä organisaation kasvun ja kehityksen kannalta.
 • Perustuvat uusimpiin tutkimuksiin ja parhaisiin käytäntöihin, ja ne voidaan toteuttaa joko kasvokkain tai digitaalisesti riippuen teidän tarpeistanne.
 • Käytämme tehokkaita, moderneja ja tuloksellisia valmennusmenetelmiä, joista jokainen osallistuja voi hyödyntää oppimaansa välittömästi.


 • Kokeneet kehitysprojektien johtajat, jotka pystyvät hallinnoimaan ja toteuttamaan monimutkaisia projekteja alusta loppuun.
 • Olipa kyseessä uuden palvelun kehittäminen tai olemassa olevan prosessin tehostaminen, johtamisen kehittäminen tai organisaation muutosten johtaminen, meidän asiantuntijamme työskentelevät tiiviisti kanssanne varmistaakseen, että projektit täyttävät sille asetetut tavoitteet tehokkaasti ja tuloksellisesti.
 • Käytämme INNOLEAN® ja INNOSERVE® -metodejamme varmistaaksemme, että kehitysprojektit ovat tehokkaita ja tuloksellisia.
 • Tarjoamme projektinjohtopalveluita ja asiantuntemusta eri kehitysvaiheisiin. • Autamme sinua saamaan syvällisen ymmärryksen siitä, mitä asiakkaasi, työntekijäsi ja muut sidosryhmät ajattelevat yrityksestäsi ja sen toiminnasta.
 • Käytämme monipuolisia tutkimusmenetelmiä, kuten kyselyjä, haastatteluja, havainnointia, osallistavia työpajoja ja teemaryhmiä, saadaksemme luotettavaa ja hyödyllistä tietoa. Varmistaaksemme, että saatte kattavan ja puolueettoman analyysin kehittämissuunnitelman pohjaksi.
 • Osallistavat tutkimukset auttavat kehittämään organisaatiosi toimintaa ja palveluita asiakaslähtöisesti.
 • Tutkimukset ovat arvokkaita työkaluja strategisten päätösten tueksi ja jatkuvan parantamisen prosessien kehittämiseksi.


 • Interim-kehittämispäällikön palveluita, joiden avulla saatte asiantuntevaa johtajuutta tarpeenne mukaan, olipa kyseessä sitten lyhytaikaisesta projektista tai laajemmasta muutoshankkeesta.
 • Kehittämispäällikkömme auttavat sinua:
  * Suunnittelemaan ja toteuttamaan kehitysprojekteja
  * Kehittämispäällikkö-palvelu on erinomainen vaihtoehto, kun tarvitsette asiantuntemusta ja johtajuutta tietylle kehitysjaksolle ilman pitkäaikaista sitoutumista.
  * Johtamaan kehitysprojekteja ja muutosprosesseja
  * Juurruttamaan strategiat käytännön arkeen
  * Parantamaan organisaatiosi tehokkuutta


 • Proinno INNOLEAN® ja INNOSERVE® SMARTTI kehitysohjelmat on suunniteltu tukemaan organisaationne rakenteiden, toimintamallien ja uudistusten käytäntöön juurruttamista.
 • Ohjelmat tarjoavat monipuolista tukea kaikkiin muutoksen vaiheisiin, varmistaen, että uudistukset toteutuvat kestävästi ja tehokkaasti.


 • Luottamuksellinen ja puolueeton tila keskustella haasteistasi ja löytää ratkaisuja.
 • Sparraamme ja tuemme johtoa ja esimiehiä läpi muutosprosessien, auttaen organisaatiotasi navigoimaan muutoksen haasteissa ja varmistamaan onnistuneet siirtymät uusiin käytäntöihin.
 • Sparraamme tiimejänne muutoksen jokaisessa vaiheessa, varmistaen, että muutos ei ainoastaan toteudu, vaan myös juurtuu osaksi organisaation kulttuuria ja toimintatapoja.
 • Autamme henkilöstöä sopeutumaan muutoksiin ja kehittämään uusia taitoja.
 • Käytämme monipuolisia menetelmiä, kuten työpajoja, fasilitoituja keskusteluja ja yksilöllistä valmennusta, jotta muutosprosessit sujuvat sujuvasti ja tehokkaasti.

Sertifioitua osaamista

GrapePeople sertifikaatti
Agile HR Certified Practioner
HAB Hyväksytty Advisor Board jäsen

INNOLEAN® keskittyy parantamaan johtamista, työn sujuvuutta, viestintää, prosesseja ja yhteistyötä sekä jatkuvaa parantamisen kulttuuria.

INNOSERVE® tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja tuotteistamiseen, palvelujen ja asiakaskokemuksen kehittämiseen sekä asiakaskeskeistä jatkuvan parantamisen kulttuuria.

Metodit pohjautuvat tutkimustietoon, vahvaan käytännön kokemukseen yhteistyöstä eri toimialojen ja eri kokoisten yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden kanssa, ajantasaiseen osaamisen kehittämiseen, yhdistäen Lean-ajattelun, modernin johtamisen, asiakastalouden sekä erinomaisen palvelun standardeja SFS-ISO 23592:2021 ja ISO/TS 24082:2021, joiden standardointiryhmän asiantuntijana Nina Lappalainen on mukana.

Ota yhteyttä!

Suunnitellaan yhdessä teille sopiva kehityspolku!

Kokemuksia palveluistamme

”Teimme lukuisia tärkeitä muutoksia, jotka olivat jääneet kesken tai tekemättä. Nämä muutokset toivat selkeitä hyötyjä yrittäjien työhön sekä taloudellisia säästöjä.

Yrityksen sisäisiin prosesseihin perehtyminen sujui nopeasti, vaikka organisaatiomme onkin hajanainen. Aika kohdistui olennaisiin asioihin eikä alkuvalmisteluihin. Joustavuus muutosten kohdatessa ja tilanteisiin reagointi oli erinomaista ja tarpeellista.”

Elisa Honkavuori

CEO, partner
Cafe21 Oy / RoiRoi Oy / JE Ravintolat Oy / Nord Catering Oy / Ravintola Alfred Oy
Cafe & bar 21 // Taqueria Yuca // Gustav Kitchen & Bar // Alfred Kitchen & Bar

”Nina hoiti haastattelut ja työpajat rautaisen ammattilaisen elkein ja hieman vaikeammatkin asiat saatiin nostettua esille ja niihin etsittiin ratkaisuja yhdessä. Vahva suositus Ninalle ja yrityksille, jotka painivat erilaisten ongelmien parissa.

Työntekijät kehuivat työpajan vetäjää asioiden laajasta käsittelystä.
Aktiivinen osallistuminen auttoi asioiden käsittelyssä ja muutama heräsi miettimään omaa toimintaansa suhteessa muihin.”

Heikki Kaartinen

Toimitusjohtaja
Apuväline ja Fysio Ortofix Oy

”Linnan Kehitys Oy:ssä toteutimme tuotteistamisen intensiivivalmennuksen yhdessä Nina Lappalaisen kanssa, keskittyen yritystemme erityistarpeisiin. Pilottina toteutettu sekaryhmämuotoinen valmennus oli erittäin onnistunut. Valmennuksen vahvuutena olivat yrittäjien välinen vertaistuki, tietojen ja taitojen jakaminen, sekä kannustava ja rohkaiseva ilmapiiri.

Nina toimi kouluttajana rauhallisesti ja ammattitaitoisesti, tuoden merkittävää lisäarvoa eri alojen yrittäjille.”

Pia Niemikotka

Kehittäjä; yritys- ja kaupunkikehityspalvelut
Linnan Kehitys Oy
PARKKI Business Park

”Olen erittäin tyytyväinen Certum Oy:n taloushallinnon palveluiden uuden asiakkaan käyttöönottovaiheen prosessin kehittämistyöhön. Prosessi suunniteltiin ja toteutettiin huolellisesti, yhteistyössä koko henkilöstön kanssa. Kehitystyön tavoitteena oli parantaa uuden asiakkaan palvelukokemusta käyttöönottovaiheessa, ja tähän tavoitteeseen päästiin. Uusi prosessi on suunniteltu asiakaslähtöisesti, ottaen huomioon asiakkaan tarpeet ja toiveet. Prosessin kehittäminen onnistui parantamaan palvelukokemusta huomattavasti ja sen soveltaminen on käytännössä helppoa.”

Topi Partanen

Toimitusjohtaja
Certum Oy

”Arvostin erityisesti rauhallista ja perusteellista keskusteluympäristöä. Lähestymistapa antoi tilaa monenlaisille näkökulmille, joita toi esille sekä pitkään alalla olleet että vasta uransa alkuvaiheessa olevat osallistujat. Monimuotoisuus rikastutti keskusteluamme merkittävästi ja auttoi meitä ymmärtämään asioita uudessa valossa.”

Taloushallinnon asiantuntija

Tilitoimisto Awita Oy

”Konsultointi oli todella asiantuntevaa ja toi esiin uusia näkökulmia. Sain selkeitä ja hyödyllisiä lopputuloksia, jotka ovat helposti sovellettavissa käytäntöön. Erityisesti tilaus-toimitusprosessin kuvaus asiakasnäkökulmasta, prosessivaiheiden parantaminen, digitaalisten työkalujen käyttöönotto projektinhallinnassa, toistuvien tehtävien vakiointi ja asiakasnäkökulman sisällyttäminen kaikkiin vaiheisiin olivat erittäin hyödyllisiä. Projektin läpikäynti oli tehokasta ja tarkkaa, mutta samalla joustavaa ja ymmärtäväistä, mikä teki koko prosessista arvokkaan.”

Mari Peräntie

Sisustusuunnittelija
Suunnittelu Shop Oy

”Olemme tyytyväisiä valmennuksen tuloksiin ja siihen, miten se toteutettiin. Valmennus antoi meille arvokasta tietoa siitä, miten voimme parantaa työyhteisömme toimintaa ja työntekijöidemme hyvinvointia. Oli rohkaisevaa nähdä, kuinka henkilöstö otti aktiivisesti osaa keskusteluihin ja miten he ovat valmiita soveltamaan opittuja asioita käytäntöön. Jatkamme työskentelyä näiden oppien pohjalta ja pyrimme jatkuvasti kehittämään ja parantamaan työyhteisömme toimintaa.”

Johtoryhmän jäsen

Koillis-Satakunnan Sähkö Oy

”Työllisyyden edistämisen verkostolle järjestetty tiimivalmennus oli erittäin onnistunut. Valmennus oli suunniteltu asiakkaan tarpeiden mukaisesti ja toteutettiin ammattitaidolla. Saimme osallistujilta erittäin positiivista palautetta; he kokivat valmennuksen hyödyllisenä ja antoisana. Valmennus keskittyi työn ja yhteistyön sujuvuuden sekä asiakaskokemuksen ja palvelun parantamiseen. Suosittelen tätä valmennusta lämpimästi kaikille, jotka haluavat kehittää näitä alueita omassa työssään tai organisaatiossaan.”

Joni Minkkinen

Projektipäällikkö
Rovaniemen kaupunki, Osaamo, Työllisyyspalvelut

”Sai meidät miettimään miten voisimme toimia tehokkaammin johtamisen ja toimeenpanon osalta – erinomainen tuki lähtötilanteesta ratkaisuun -toimintamalli – ei pelkkää ongelmaa vaan myös ratkaisuesitys.

Selkeä työnote, ja työnkulun selkeytys – lähtötilanteesta ratkaisuun välivaiheiden kautta – osallistava, kuunteleva aktiivinen vuoropuhelija, ratkaisukeskeinen työote ongelman ratkaisemiseksi! Innovatiivinen näkemys tuottavuudesta. Osaa hyödyntää muualta opittuja toimivia hyviä käytäntöjä.”

Marko Hottinen

pelastusjohtaja, Keski-Pohjanmaan pelastuslaitos