Sparrausta uudistuvan, modernin esihenkilötyön, työarjen hallintaan, jaksamiseen ja yhteistyön edistämiseen.  

Jokainen esihenkilö tarvitsee itselleen keskustelukumppanin, oman työn tukijan, kannustajan ja säännöllistä sparrausta. Ajan ja paikan, jossa he voivat käsitellä luottamuksellisesti ja rakentavasti työtä, siihen liittyviä tekijöitä ja kokemuksia. 

Esihenkilötyön kehittämisen sparraus vahvistaa luottamusta hallita omaa työtä, uudistumiskykyä ja päivittäistä johtamista. Se auttaa löytämään uusi näkökulmia ja oivalluksia sekä vähentää työn henkistä kuormittavuutta, lisää työtyytyväisyyttä ja parantaa toiminnan laatua.  

Dialoginen, motivoiva esihenkilötyö ottaa ihmiset mukaan yhdessä päivittäisen toiminnan kehittämiseen. Se edellyttää uudenlaisia esimiestyön ja työelämän taitoja.

Autamme sinua luomaan työhyvinvointia, työn sujuvuutta, yhteisöllisyyttä ja tuloksia tukevia käytäntöjä. Opit vahvistamaan omaa ja ryhmäsi toimintaa, jaksamista ja hyvää työvirettä. 

Sparraus = on ulkopuolisen asiantuntijan johdolla tehtävää ohjausta ja fasilitointia johtamisen kehittämisen tueksi.

Kuinka autamme?

Joustavasti verkkotapaamisina (Teams, Google Meet, Zoom) sinulle sopivana ajankohtana. Täsmänä tai määräaikaisena sarjana. Sparraus ei sisällä ennakko- tai jälkitoimenpiteitä. Yhdistelen monipuolisesti eri menetelmiä, jotta tavoitteet saavutetaan. 

Esihenkilötyön, oman työn ja yhteistyön sujuvuus - sparraus ja kehittämisen tuki 
Mitä asioita pitäisi ratkaista, jotta oma esihenkilötyö ja yhteistyö olisi mielekästä ja sujuvaa? Selkeytetään nykytilanne ja tavoitteet, puretaan yhdessä yhteistyöhön liittyviä solmukohtia ja vahvistetaan hyvin toimivia käytäntöjä. 
Kesto yleensä 3-10 kertaa x 1,5 tuntia.

Matalankynnyksen tuki - vastaanotto työpaikallasi paikan päällä (Pirkanmaa).
Matalankynnyksen tuki - vastaanotto verkkotapaamisena
Toimiva matalan kynnyksen täsmätuki: Johtamisen, itsensä johtamisen, hyvinvoinnin ja oman työn kehittämisen palvelu. Moni asia ratkeaa jo ensimmäisessä valmennuksessa. Luottamuksellinen keskustelu ja tuen oikea aikaisuus - vaikuttavuuden tae.
Palvelu tilataan määräajaksi, esim. kuukauden aikana joka maanantai 3-5 ohjattavaa 1-2 tuntia/hlö.
Ennen sparrausta keskustellaan kanssasi sparrauksen tavoitteesta ja toteuttamisesta. Sparrauksen aikana täsmennetään kehittämistarpeet, käydään läpi nykytila ja sovitaan jatkotoimenpiteistä.

100% sparrattavista suosittelee sparrausta muille.